De ce curge apa din unitatea interna?

De ce curge apa din unitatea interna?

Una dintre problemele care ar putea sa se iveasca la aparatul de aer conditionat ar fi sa curga apa din unitatea interna. Aceasta situatie poate sa apara din cauza a diferitor motive. Puteti vedea mai jos care sunt motivele pentru care apare problema aceasta si care este remedierea lor.

  • Filtrele lavabile ale unitatii interne nu s-au spalat – particule de praf ori scame se pot depunde pe filtrele lavabile ce se afla in unitatea interioara. In cazul in care filtrele nu sunt curatate la timp, praful trece dincolo de filtre si infunda orificiul din tavita de colectare a condensului. Filtrele acestea se iau din unitatea interioara si se spala sub jet de apa, folosind detergent lichid. De preferat ar fi sa le spalati lunar in perioada utilizarii aerului conditionat. Daca aparatul este montat in magazine, ateliere de croitorie, restaurante, bucatarii, service, recomandarea este sa spalati filtrele o data la doua saptamani.
  • Unitatea interna nu a fost igienizata. In tavita de colectare a condensului iau nastere bacterii, din cauza mediului umed, astfel se poate crea o substanta cleioasa, vascoasa care infunda orificiul de evacuare a apei. Pentru igienizarea aparatului apelati la ajutorul specialistilor si o echipa de interventie se va ocupa de aparatul dumnevoastra pentru a functiona in parametri normali si pentru a va ajuta sa respirati sanatos. Se scoate tavita de colectare a condensului si se spala cu apa calda si detergent lichid, apoi se da pe vaporizatorul unitatii interne cu o solutie speciala.
  • Furtunul de eliminare a condensului este infundat sau are contrapanta. In timp, furtunul de eliminare al apei pierde din panta din cauza depunerilor, astfel apa stagneaza si se acumuleaza pe furtun, nu mai poate fi eliminata si astfel curge din unitatea interna. De asemenea, obturarea scurgerii poate fi o alta cauza. In plus, trebuie avut in vedere ca un furtun ce este tinut in apa actioneaza ca un dop, iar fenomenul acesta apare cand capatul furtunului este scufundat in apa.
  • Aparatul de aer conditionat nu mai are freon de ajuns. In momentul in care aparatul de aer conditionat pierde freon, vaporizatorul unitatii interioare incepe sa formeze zapada sau sa inghete. Zapada sau gheata formata pe vaporizator depaseste suprafata de colectare a apei si se prelinge necontrolat pe carcasa unitatii interioare. De regula, acest fenomen apare la oprirea aparatului de aer conditionat. Pentru remediere contactati o echipa specializata, pentru a depista eventualele pierderi ale instalatiei si sa incarce freonul.
  • Unitatea interna nu este montata in boloboc. Daca aceasta nu este perfect pusa in boloboc, ci este inclinata, apa ce se formeaza din condens va curge pe langa tavita unitatii. De precizat faptul ca tavita de colectare a apei are o usoara panta catre orificiul de evacuare inca din fabricatie. In cazul in care unitatea este montata inclinat inspre orificiul de evacuare, peretii tavitei de colectare a apei nu vor putea face fata debitului de condens. Daca splitul este montat inclinat in partea opusa evacuarii, formeaza contrapanta si apa nu mai poate fi eliminata prin drena, astfel se va prelinge pe langa peretii tavitei. De aceea unitatea interna trebuie montata numai in boloboc si nu dupa linia grinzii sau a tavanului. Pentru a remedia aceasta problema, trebuie intreptat splitului prin repozitionare.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!