Ce este tehnologia INVERTER si de ce este importanta la achizitia unui aparat de aer conditionat?

Ce este tehnologia INVERTER si de ce este importanta la achizitia unui aparat de aer conditionat?

Tehnologia inverter vine la pachet cu o serie de beneficii de necontestat: consum mai mic de energie electrică, eficientă mai bună, zgomot redus și fiabilitate ridicată în timp. Chiar dacă dispozitivele care încorporează tehnologia inverter sunt mai scumpe, investiția va fi curând amortizată prin facturi mai mici la electricitate.

🔸Caniculă vara, temperaturi care coboară până la -20 de grade Celsius în timpul nopții iarnă. Este clar pentru toată lumea că România a trecut în ultimii ani prin încercări grele din punct de vedere climatic. Ce faci în aceste situații? Creezi o tehnologie nouă, inovatoare, performantă, economică și fiabilă cu ajutorul căreia să poți beneficia de un confort termic sporit și acasă, dar și în spații comerciale, birouri, săli de cinema, hale industriale și lista poate continua la nesfârșit.

🔸Un aparat de aer condiționat dotat cu tehnologie inverter va regla temperatura dintr-o cameră fără a mai fi necesară oprirea și repornirea constantă a compresorului. În schimb, viteza de funcționare a compresorului va fi ajustată de senzori constant, în funcție de necesități și de setările tale. Cu alte cuvinte, compresorul pornește la capacitate maximă și funcționează în aceste condiții până când temperatura ambientală ajunge la valoarea setată de tine. În acest moment, viteza compresorului va fi redusă în mod automat. Dacă temperatura din încăpere va crește din nou, această schimbare va fi detectată de senzori, care vor mari din nou viteza de funcționare a compresorului, fără a fi necesară o repornire a acestuia. Poți crede la prima vedere că o funcționare continuă a compresorului va încarca factura la curent, însă vinovat de consumul mare de curent este de fapt compresorul clasic, a cărui viteză nu poate fi ajustată.

🔸Confort sporit datorită variațiilor mai mici de temperatură cu un aparat de aer condiționat cu inverter
Un aparat de aer condiționat cu tehnologie inverter încorporată va realiza mult mai rapid temperatura setată de tine. Această temperatură va fi însă menținută printr-o serie de corecții de finețe constante, pe care electronica echipamentului le va trimite către motorul inverter, care le va transmite mai departe compresorului. Efectul este lesne de înțeles – un confort constant, prin reglarea imediată a celei mai mici abateri de la temperatura dorită.

🔸Randamentul de încălzire pe timpul iernii al aparatului condiționat cu inverter
Pompa de căldură a unui aparat de aer condiționat cu tehnologie inverter este dotată cu o capacitate nominală calculată pentru a putea compensa între 70% și 100% din eventualele pierderi de căldură, asta în timp ce pompa de căldură cu compresor inverter va funcționa doar la 50% din capacitatea pe care o deține. Ce înseamnă asta? Din nou, consum redus de energie și un confort termic sporit, mai ales că majoritatea locuințelor din România nu sunt izolate termic.

🔸Funcționarea silențioasă a unui aparat de aer condiționat cu inverter
Compresorul clasic al aparatelor de aer condiționat consumă și foarte multă energie, dar face și mult zgomot, prin porniri și opriri repetate, care se aud chiar și la vecini. Această problemă este eliminată de un compresor care nu se mai oprește, ci își reduce viteza de funcționare.

🔸Fiabilitatea aparatelor de aer condiționat cu inverter
Eficiente energetic, însă și foarte fiabile. Așa mai pot fi descrise aparatele de aer condiționat cu tehnologie inverter, ale căror piese sunt mai puțin solicitate decât cele ale sistemelor clasice, cu repetate porniri și opriri, și astfel se uzează mai greu.

🔸Sun Power Clima va pune la dispozitie o gama variata de aparate de aer conditionat inverter: GREE, YAMATO, NORDSTAR, FUJITSU, HYUNDAI!

🔸Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati!
Telefon: +40 760 389 979

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!